Adventi programajánló
2019. december 08. írta: Gulyás Anna

Adventi programajánló

advent-4620930_640.jpg A múlt héten hivatalosan is elkezdődött az adventi időszak, éppen ezért készültem nektek egy programajánlóval, hogy azok, akik esetleg nem jutnak el Bécsbe az idei év során, itthon is tudják élvezni  az ünnep közelgésének, vagy akár a vásároknak a légkörét. 

Úgy gondolom, hogy a legtöbben tudjátok, hogy Budapesten elég sok helyen lehet karácsonyi vásárba botlani. Az egyik legnépszerűbb ezek közül a Vörösmarty téren található, de ezen kívül a Bazilika előtti és a Várkert bazári vásár is olyan, amit érdemes meglátogatni. Ilyenkor szinte mindenki, vagy legalábbis elég sokan már teljes karácsonyi lázban égnek, és minden vágyuk eljutni egy bazárba, ahol magukba szippanthatják az ünnep illatait, és ámulva csodálhatják a fények pompáit. Ám ezt az örömet gyorsan megzavarhatják a fagyoskodás kellemetlenségei. És mi tudná még meghittebbé tenni az ünnepi hangulatot, mint egy kis bekuckózós, kávézgatós pihenés? Leginkább semmi! Épp ezért tudom ajánlani azt, hogy a bazársor nézegetése közben kukkantsatok be az alábbi kávézókba, teaházakba, ha van kedvetek! 

Számomra három olyan kávézó van Pesten, ami alkalmas lehet a bekuckózásra, ezek közül az egyik a “Rengeteg romkafé”. Itt aztán minden van, és pont megfelelő arra a célra, ha valaki egy otthonos, meghitt helyre vágyik, ahol egy kicsit lelassulhat és megpihenhet a nagy ünnepi rohanásból kiszakadva. Ha ezt a helyet választanátok, akkor figyeljetek arra, hogy asztalt kell foglalni érkezés előtt! 

Ugyanilyen kis zugnak számít a “ Massolit books and cafe” nevű kávézó, ahol nemcsak kávét, hanem könyvet is tudunk magunknak szerezni. Egyesek szerint egy igazi gyöngyszem a belvárosban, és a hangulata semmihez sem fogható! Bevallom itt még nem fordultam meg, de szívesen kipróbálnék egy finom sütit, vagy innék egy kávét a könyvespolcok közelségében. 

Ha igazi búvóhelyre vágysz a főváros közepén, akkor a “Café Zsivagó” tuti a te helyed! Nemcsak, hogy kiszakadhatsz a világ forgatagából, hanem egy teljesen más évszázadba is csöppenthetsz, miután beléptél az ajtón! A kiszolgálás és az atmoszféra itt is egyedülálló.

A három kávézón kívül még egy teaházat is találtam nektek, ami meg kell, hogy mondjam, a legkülönlegesebb hely, amit valaha láttam! Az “Altair Teaház” légköre rögtön magával ragad, és egy teljesen más univerzumba kalauzol el a kis létrákon mászva. Igen létrák, ugyanis a teaházban csak létrákon lehet közlekedni méghozzá cipő nélkül! Mint a legelső kávézóban itt is figyeljetek a foglalásra! 

Ha valaki bevállalósabb vagy családjával közösen szeretne valamerre utazni, érdemes utánanézni a karácsonyi vásároknak, ugyanis az ország több pontján találni szebbnél szebb bazárokat, amik csak úgy árasztják magukból az ünnepi hangulatot! 

Remélem, a megemlített kávézók között van olyan, ami elnyeri tetszéseteket, és akár meg is látogatnátok! Ha valamelyiket esteleg ismeritek vagy van tapasztalatotok azt nyugodtan osszátok meg velünk! Ha nem ismernétek a helyeket, akkor megtaláljátok a weboldaluknak a linkjét a nevükre kattintva, illetve a végén képeket is láthattok róluk!

Kellemes adventi készülődést és izgalmakkal teli várakozást kívánok nektek előre is! 

A bejegyzés trackback címe:

https://teaszunet-verka.blog.hu/api/trackback/id/tr1715326146

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása