Schneebergi diákok a Verkában
2018. november 29. írta: Cutka Zsanett

Schneebergi diákok a Verkában

dsc_0165.jpgSzeptember végén megismerkedhettünk a német testvérvárosunk gimnáziumának néhány tanulójával. A Veresegyházi Szüreti mulatságon találkoztunk velük, ahonnan a felvonulás és egy ebéd után közösen átvonultunk az iskolánkba.

Az ismerkedést egy beszélgetéssel nyitottuk meg, amely során megismerhettük az iskolájukat, mindennapjaikat, és ők is a miénket. Magyar finomságokkal is kedveskedtünk nekik. Ezután lehetőségünk volt személyesen is megismerni egymást. Angol és német tudásunkat csillogtatva beszélgethettünk velük, amit ők is és mi is nagyon élveztünk. Iskolai szokásunkhoz híven a közös csocsózásra is sor került. Nagy örömmel nézték a tavalyi év képeiből összeállított montázsunkat. A métázás sem maradhatott el, amelyre a templom mögötti pályán került sor. Nagyon izgalmas meccseket játszottunk. Mindenki örömmel vett rész és egyaránt élveztük a játékot. Beszélgetéseink igen sokszínűek voltak, hisz a filmkritikáktól kezdve az utazásokig mindenről társalogtunk. Az együtt töltött idő eredményeként mi és az Igazgatónő is biztosak lettünk abban, hogy testvériskolai kapcsolatot szeretnénk kialakítani, amivel ők is boldogan egyetértettek. A hangulat még kellemesebb és vidámabb lett, mikor az iskolába visszaérve elénekeltük egymásnak nemzetünk népdalait, illetve két német fiú zongorakíséretével több ismert angol dalt is elénekeltünk. A csoportterem falára felírva neveinket megörökítettük ezt a feledhetetlen találkozást. Ennek a hihetetlen napnak a lezárásaként, este visszamentünk a szüreti nagy sátorba, ahol karaokeztunk és együtt táncoltunk. Öröm volt megismerni német diáktársainkat, segítségükkel fejleszthettük az idegen nyelvi kommunikációs képességeinket, és egy nagyon jó élménnyel lettünk gazdagabbak.


dsc_0272_1.jpg

 

Iskolánk honlapján találhattok egy további cikket erről a napról. 

Anna, Zsani

A bejegyzés trackback címe:

https://teaszunet-verka.blog.hu/api/trackback/id/tr7514404474

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása