Kövesd a nyomokat - BoscoFeszt 2019
2019. június 28. írta: Mádi Bernadett

Kövesd a nyomokat - BoscoFeszt 2019

bosco.pngIdén ötödik alkalommal lesz BoscoFeszt, ami egy 14-18 év közötti fiataloknak szervezett táborfesztivál. Az idei évben is nagyszerű programokon vehetünk részt, amik közelebb visznek minket egymáshoz, önmagunkhoz és nem utolsó sorban Istenhez is. - Vadas Áron beszámolója

Tavaly iskolánk diákönkormányzatának tagjai közül néhányan részt vettünk Péliföldszentkereszten a BoscoFeszten, melyet  a Szalim Ifjúsági Szervezet rendezett fiatalok számára. Az egész tábort áthatja a szalézi lelkiség. A lelkes fiatal animátorok mellett szalézi atyák és szerzetesnővérek gondoskodnak róla, hogy az ötnapos együttlét igazi lelki feltöltődést nyújtson a résztvevőknek. Az a lelki mankó, melyet ott kaptam, elkísért még hónapokon át, átsegítve a tanévkezdés nehéz pillanatain.

Az öt nap programjai között nem volt két egyforma. Részt vettünk különböző témájú előadásokon, melyeket mindig kiscsoportos beszélgetés követett. Rengeteget sportoltunk és nevettünk, és ha már nem bírtuk a forróságot, megmártóztunk a tó vizében. A lelki feltöltődést a közös imák és templomi csendes programok biztosították. Rengeteg új barátság és még ennél is több életre szóló élmény született ezekben a napokban. Nem hittem el eddig, hogy ilyen létezik, de valóban mindenki szeretett mindenkit. :)

Saját tapasztalatból tudom, hogy nem könnyű belevágni valami ismeretlenbe, nehéz kiszakadni a mindennapokból, elengedni a kényelmes, pihentető szünidőt. Ha erre gondolok, mindig az jut eszembe, hogy milyen nehezen tudom nap végén letenni a dolgaimat, hogy elinduljak fürdeni (nem azért, mert nem tartom fontosnak:)), de amikor végre a zuhany alá kerülök, képes vagyok órákat ott tölteni. 

Szeretnélek bátorítani titeket, hogy vegyetek erőt ti is ezen az érzésen, kerekedjetek fel és legyetek részesei ennek a leírhatatlan élménynek. A tábor hangulatából ízelítőt adnak a napi vlogok: https://www.youtube.com/watch?v=5oylCTvrTpM

Még két napig, június 30-ig lehet jelentkezni, ne hagyjátok ki!  http://szalim.hu/boscofeszt/

Áron

A bejegyzés trackback címe:

https://teaszunet-verka.blog.hu/api/trackback/id/tr2414890496

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása