"Adj már csendességet..."
2019. január 25. írta: Mádi Bernadett

"Adj már csendességet..."

book-2572101_340.jpg

Én már el sem tudnám képzelni a napjaimat az Istennel töltött idő nélkül, ami tényleg csak rólunk szól. Csak akkor lehet igazán megtapasztalni az Ő jelenlétét, ha lecsendesíted a szívedet, ezért összegyűjtöttünk pár gondolatot, ami igazán jóvá teheti a csendességedet.

 

Mire van szükség az elcsendesüléshez?

  • Biblia
  • jegyzetfüzet/papír, toll
  • egy bögre meleg tea :)
  • csend (!)
  • TE

1. Keress egy csendes helyet!

Vonulj félre egy olyan helyre, ahol semmi nem tudja elvonni a figyelmedet. Érdemes a csendességet zene, TV, telefon, net nélkül tölteni. 

2. Imádkozz!

Hogyan tudsz jól imádkozni?

"...szüntelenül imádkozzatok" (1Thessz. 5,17)

Legyél is most bármilyen helyzetben, imádkozz! Akár szomorú, dühös, esetleg csalódott vagy, sose felejtsd el, hogy Isten személyes, élő kapcsolatra vágyik veled, és minden érdekli Őt, ami veled kapcsolatos.

"Most pedig elmondom neked a való igazságot" (Dán. 11,2)

Mindig légy őszinte! Isten előtt nincsenek titkok, Ő mindent tud rólad, ezért kár titkolózni. Isten azt szeretné, hogy őszintén imádkozz Hozzá és beszélj Vele, és szeretné, ha megbíznál Benne és elmondanád Neki, hogy mi van veled, hogy mi nyomja a szívedet vagy milyen jó dolog történt veled. Hidd el, nincs jobb érzés annál, mint hogy kiöntöd a lelked az Atyának, aki a legjobb barátod szeretne lenni. 

"Ha megvalljuk bűneinket, hű és igaz ő: megbocsátja bűneinket és megtisztít minket minden gonoszságtól." (1Jn. 1,9)

Tarts bűnbánatot! Isten csak akkor tud közel lépni hozzád, ha megtisztítod magad. Ő gyűlöli a bűnt, de ha elmondod Neki és megbánod bűneidet, akkor megbocsát, mert Isten egy hűséges Atya, aki nem akar rosszat a gyermekeinek.

"...mindenért hálát adjatok" (1Thessz. 5,18)

Imádkozz hálás szívvel! Nagyon fontos, hogy MINDEN helyzetben találj valamit, amiért hálát adhatsz. Imádkozz, hogy meglásd az áldásokat az életedben! Több van, mint gondolnád!

"...bármit kértek az Atyától az én nevemben, megadja nektek." (Jn. 15,16)

Merj kérni! Fogalmazd meg Istennek a kéréseidet, de vedd figyelembe, hogy Isten nem egy gép, aki az összes kívánságunkat teljesíti. Néha "nem" lesz a válasz az imánkra, mert Ő csak azt adja, amire szükségünk van ("mert tudja a ti Atyátok, mire van szükségetek" /Mt. 6,8/). 

"Imádkozzatok egymásért" (Jak. 5,16)

Hordozzuk egymást imádságban! Vigyük a társainkat Isten elé, kérjünk áldást az életére, és kérjük Őt, hogy a szükségben segítse meg őket. Lehetünk egymástól távol, imában mégis közel lehetünk egymáshoz. 

3. Olvass igét!

Ha még nem vagy annyira jártas az igeolvasásban, ne keseredj el! Sosem késő elkezdeni. Ha nehezen értelmezhetőnek találod a Bibliát, akkor azt javaslom, hogy kezdd az újszövetséggel. Ebben azokat a könyveket találod, amik Jézus után íródtak, nagyrészt az Ő életéről, munkásságáról és visszajöveteléről szólnak. 

Evangéliumok: bemutatják Jézus életét, ezekből a könyvekből jobban megismerheted Őt
Cselekedetek: arról szól, hogy hogyan munkálkodik a Szentlélek
Levelek: útmutatást adnak, leírják, hogy hogyan tudjuk szentül élni az életünket
Jelenések könyve: az utolsó időkről beszél

A Bibliát ne úgy olvasd, mint egy regényt, hanem csak rövidebb részeket, és utána elmélkedj rajta. Gondold át, hogy hogyan tudnád az olvasottakat a saját életedben is megélni, és hogy Isten mit üzent, mondott neked. Ha valamit nem értesz, kérdésed vagy kételyed támad, kérdezz meg valakit, aki jártas a Bibliaolvasásban, és tudja, hogyan kell értelmezni a sorokat.

4. Vezess csendességnaplót!

A csendességnapló nagyon hasznos, ebbe a füzetbe én le szoktam írni a gondolataimat, érzéseimet, amik igeolvasás közben jönnek. Nem utolsó sorban ide írom ki azokat az igéket, amiken keresztül Isten megszólít és úgy érzem, hogy nekem szól. Nem baj, ha csúnyán írsz bele vagy nem vezeted szépen, mert az a lényeg, hogy később visszaolvashasd, hogy Isten mennyire csodálatos módon szólt hozzád, és mennyire látszik, hogy Ő munkálkodik.

Az csendességetek elején imádkozzatok, hogy Isten áldja meg ezt az időt, és hogy meglássátok, hogy mit szeretne üzenni nektek. Kérjétek a Szentlélek vezetését, mert Ő fogja ezeket megmutatni nektek.

Én is imában foglak hordozni titeket. Bármi kérdésetek van, nyugodtan keressetek meg.

Köszönet a sok segítségért és az alapötletért Guti Johannának!

A bejegyzés trackback címe:

https://teaszunet-verka.blog.hu/api/trackback/id/tr114568554

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása