A Boldog élet receptje
2019. február 28. írta: Csekő Blanka

A Boldog élet receptje

waffles-2190961_1920.jpgNem hittem volna, hogy egy nyelvtan házi ekkora hatással lehet rám. Ahogy Balogh Dorka írását hallgattam, teljesen átszellemültem, és magamba merülve elkezdtem gondolkodni, vajon én megfelelően rendezem-e az életem ahhoz, hogy boldognak mondhassam.

Mert hát: „Boldog élet.” Mindennapjainkban megjelenik ez a fogalom, de senki sem veszi olyan komolyan, mint amilyen értékes jelentéssel bír. Mit is jelent az, hogy élet? A Magyar értelmező szótár szerint: „A létezésnek valamilyen formája.” Persze ez így elég egyszerű megfogalmazás, de lényegre törő. De nem mindegy, hogy ezt a létet, hogyan is formáljuk, éljük meg. Mert minden, ami most történik veled tesz azzá, akivé válnod kell. Így kérlek titeket olvassátok el nagy odafigyeléssel Dorka receptjét! Biztos vagyok benne, hogy mindenkiben kelt valamilyen benyomást, és új gondolatokkal, célokkal, tervekkel vághat neki a holnapnak.

A Boldog élet receptje

Hozzávalók:

  • 1 púpos kanál szeretet
  • napi 3 kanál hála
  • 1 kanál együttérzés
  • heti egy bögre minőségi idő
  • 2 közepes méretű tojás
  • napi 5 különböző méretű ölelés
  • 1 tábla pozitivitás
  • 75 ml felverhető jótett
  • nyitottság olaja (ízlés szerint)

Elkészítés:

1) Forrósítsuk fel a szívünket 220◦-ra, vagy állítsuk a gázsütőt 4-es fokozatra! 

2) Vegyünk elő egy nagyméretű sütőtálcát, és kenjünk be a nyitottság olajával!

3) Keverjük el a púpos kanál szeretetet a napi 3 kanál hálával! Adjuk hozzá az 1 bögre minőségi időt, és addig keverjük, amíg a keverék habos és krémes nem lesz!

4) Hámozzuk meg az együttérzést, és a benne levő rosszindulat csíráját dobjuk a kukába! Törjük apró darabokra, és adjuk hozzá a tésztához! A tojásnak a megbocsájtás részét adjuk a keverékhez, az elengedést tegyük félre! 

5) Adjuk a jótettet az ölelésekhez, majd mindig csak egy keveset hozzáadva keverjük a többi hozzávalóhoz!

6) Törjük a pozitivitást kis darabokra, majd tegyük a tálba!

7) Kanalazzuk a tésztát a tepsibe, és a tetejére szitáljunk egy keveset a félretett elengedésből!

8) Ezután süsünk életünk végéig! A tészta akkor van készen, amikor teljesítettük a boldog életet.

Ehhez szeretnék egy bibliai idézetet kapcsolni, mert sok mindent megváltoztatott a világszemléletemen. Szent Pál levele, amelyben azt mondja:

„Most még megmarad a hit, a remény és a szeretet, ez a három, de közülük a legnagyobb a szeretet.” (1 Kor. 13,13)

Ugyanis:

„A szeretet türelmes, a szeretet jóságos, a szeretet nem féltékeny, nem kérkedik, nem is kevély. Nem tapintatlan, nem keresi a maga javát, nem gerjed haragra, a rosszat nem rója fel. Nem örül a gonoszságnak, örömét az igazság győzelmében leli. Mindent eltűr, mindent elhisz, mindent remél, mindent elvisel.” (1 Kor. 13,4-7)

 

Álljatok meg egy pillanatra, és gondolkozzatok el azon, eleget tesztek-e azért, hogy igazán kiegyensúlyozottak, boldogak legyetek! Elegendő minőségi időt töltötök azokkal, akik fontosak számotokra? Megköszönitek a szeretteiteknek a támogatást, segítséget, és hogy bármi történjék is, ők mindig mellettetek vannak, segítenek, és támogatnak benneteket?

Ne felejtsétek el ezeket a kifejezéseket mindennap használni: Sajnálom!, Kérlek bocsáss meg!, Köszönöm!, Szeretlek!. Amilyen rövidek, olyan hatásosak és fontosak!

A bejegyzés trackback címe:

https://teaszunet-verka.blog.hu/api/trackback/id/tr4814653759

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása